Zoek
Sluit dit zoekvak.
Neem direct contact op met
Van Vliet Zitcomfort
Contact »
Bekijk de collectie van
Farstrup »
Ga naar de collectie van
Stordal »
Bezoek onze showroom
Route »

Optimaal zitten en opstaan bij rugklachten

Uitgebreide uitleg over rugklachten en bestrijding van pijn

Wat zijn rugklachten precies

Bij rugklachten ervaren we pijn in de rug, deze pijn kan als vervelend tot zeer heftig worden ervaren. De klachten kunnen van korte duur zijn(acute rugklachten) of kunnen zeer lang aanhouden(chronische rugklachten).

Symptomen en klachten bij rugklachten

Het ontstaan van rugklachten

Overbelasting is de meest voorkomende grondslag voor rugklachten. Soms kan een eenmalige inspanning in een belastende houding zoals een verhuizing of werken in de tuin de boosdoener zijn, maar ook het natuurlijke verouderingsproces kan slijtage en pijn veroorzaken. Daarnaast kan ook het langdurig aannemen van een belastende houding tijdend bijvoorbeeld verkeerd zitten klachten veroorzaken of verergeren.

Rugpijn bestrijden en voorkomen

Afhankelijk van het type rugklacht zijn verschillende behandelmethoden mogelijk, helaas zijn niet alle klachten zijn te verhelpen. Maar door een goede manier van bewegen en zitten kunnen rugklachten zeker verminderen. Een goede fauteuil op maat met kantelverstelling en de juiste lumbaal ondersteuning kan daarbij helpen, het maatwerk bewerkstelligt een goed ondersteunde houding en de kantel-functie zorgt ervoor dat de belasting van uw rug tijdens het zitten sterk verminderd. Ook beschikken we over tal van verschillend gevormde en individueel instelbare rugleuningen waarmee we maximale ondersteuning kunnen bieden. Belemmert de pijn ook het opstaan? Het toevoegen van een sta-op functie in uw fauteuil kan u net dat steuntje geven dat u nodig heeft.

Vrijblijvend uitproberen? In onze winkel of aan huis voorzien we u graag van persoonlijk advies, We beschikken we over tal van verschillende modellen en persoonlijk aanpasbare ondersteuningsmogelijkheden die u in alle rust kunt uitproberen. 

Vragen over rugklachten en zit/sta mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op met ons via: 0183 – 85 08 86

Hoe een fauteuil met kantelfunctie helpt tegen rugklachten

Als we rechtop zitten dient onze rug altijd het volledige gewicht van ons hoofd, schouders en bovenlichaam te dragen. Bij een fauteuil met kantelfunctie kunnen zitting en rugleuning gelijktijdig naar achteren “kantelen”, hiermee word de druk op de wervelkolom drastisch verlaagd en voorkomt u onderuitzakken.

Anders gezegd; u hoeft in deze positie niet het volledige gewicht van uw bovenlichaam overeind te houden met uw rug, hetgeen in veel gevallen voor pijnverlichting en een zeer ontspannen houding zorgt.

Al onze fauteuils zijn standaard uitgerst met drukverlagende kantelfunctie.

Bronnen en handige links

Handige links om meer te weten te komen over rugklachten: