Search
Close this search box.
Neem direct contact op met
Van Vliet Zitcomfort
Contact »
Bekijk de collectie van
Farstrup »
Ga naar de collectie van
Stordal »
Bezoek onze showroom
Route »

Zen Zorgstoel

Ontdek wat de nieuwe Fitform ZEN Zorgstoel kan betekenen voor bezitters en verzorgers. De gebruiker van de stoel voelt zich minder onrustig en meer ontspannen. Dit heeft een positieve invloed op gedrag en welzijn. Professionele zorgverleners en mantelzorgers ervaren hierdoor minder belasting en een omgeving met meer rust.

Een belangrijk kenmerk van de ZEN Zorgstoel is de schommelbeweging. Divers onderzoek heeft de waarde hiervan aangetoond.

Een uitkomst bij neurologische aandoeningen, zoals dementie

Ervaringen Pilotprojecten intramuraal:

Volledig maatwerk

Functies en mogelijkheden

Onrust heeft negatieve invloed op welzijn

Mensen met mentale of neurologische aandoeningen, bijvoorbeeld dementie, voelen vaak onrust. Dit kan leiden tot geagiteerd gedrag. Dat is vooral niet prettig
voor de persoon zelf: het heeft een negatieve invloed op het welzijn. In een intramurale omgeving kunnen ook medebewoners er last van ondervinden. Daarnaast vraagt iemand met onrustig gedrag extra inzet en aandacht van het verzorgend personeel of mantelzorg.

Richtlijnen voor behandelingen

In 2008 initieerde een projectgroep van Nederlandse hoogleraren en zorgprofessionals richtlijnen voor behandelingen die gericht zijn op probleemgedrag bij mensen
met dementie. In 2018 werden deze richtlijnen geactualiseerd door VerenSo (Vereniging van Specialisten Ouderengeneeskundige) en NIP (Nederlands Instituut van Psychologen).

BF-12-01-09 Brochure ZEN Zorgstoel

Slow Motion schommelbeweging vermindert decubitus en oedeemvorming

Mensen die veel zitten, lopen een grote kans op decubitus en oedeem in de benen. Wetenschappelijk onderzoek naar de Slow Motion schommelbeweging in Fitform- fauteuils heeft positieve effecten aangetoond op decubitus en oedeemvorming.

De Zen-zorgstoel is leverbaar in verschillende uitvoeringen vanaf € 3.699,- uiteraard kunt u de Zen-zorgstoel vrijblijvend uitproberen in onze winkel, of tijdens een thuisadvies. Neemt u gerust contact op.