Zoek
Sluit dit zoekvak.
Neem direct contact op met
Van Vliet Zitcomfort
Contact »
Bekijk de collectie van
Farstrup »
Ga naar de collectie van
Stordal »
Bezoek onze showroom
Route »

Goed zitten helpt bij ader en zenuwafknellingen

Uitgebreide uitleg over ader en zenuwafknellingen

Wat zijn ader en zenuwafknellingen precies

Bij rugklachten ervaren we pijn in de rug, deze pijn kan als vervelend tot zeer heftig worden ervaren. De klachten kunnen van korte duur zijn(acute rugklachten) of kunnen zeer lang aanhouden(chronische rugklachten). 

Symptomen en klachten bij ader en zenuwafknellingen

  • Slapende benen
  • Tintelend gevoel in zitvlak of benen
  • Spataderen
  • Slechte vochtafvoer
  • Dikke benen/enkels
  • Krachtverlies

Het ontstaan van ader en zenuwafknellingen i.c.m. zitten

Met name een te hoge fauteuil is vaak een boosdoener, i.c.m. lastig kunnen opstaan is de keus voor een hogere stoel of fauteuil vaak snel gemaakt, het opstaan gaat dan immers weer beter. Het nadeel van een te hoge fauteuil is dat de onderbenen vaak niet goed meer ondersteund zijn. Het gevolg hiervan is dat het gewicht van de onderbenen in een “rechtop zittende houding” gaat trekken aan de bovenbenen en het bekken waardoor er buiten het gevaar op onderuitzakken ook teveel druk op zenuwen en aderen ontstaat waardoor een of meerdere van bovenstaande klachten kunnen ontstaan.

 

Bestrijden en voorkomen van ader en zenuwafknellingen

Bewegen is altijd beter dan stilzitten, maar als we toch zitten zijn er zeker mogelijkheden om dit soort klachten te voorkomen en verminderen. Een fauteuil op maat geeft de juiste ondersteuning van het lichaam en voorkomt beknellingen. Als het opstaan vanuit de fauteuil een probleem veroorzaakt is het toevoegen van een sta-op functie in de fauteuil een goede oplossing waarbij de juiste zit-hoogte en ondersteuning van de benen kan blijven gewaarborgd.

Vragen over zenuw en aderafknellingen i.c.m. goed zitten?

Neem vrijblijvend contact op met ons via: 0183 - 85 08 86

Het bevorderen van vochtafvoer in de benen en enkels

Als u last heeft van dikke benen, voeten of enkels door vochtophoping biedt een fauteuil met goede kantelverstelling de mogelijkheid voor optimale afvoer van vocht. Als de kantelstand word geactiveerd en de beensteun uit is komen uw benen namelijk op dezelfde hoogte als uw hart te liggen. Dit noemen we ook wel de hartwagen-positie, in deze positie heeft uw hart minder pompkracht nodig om het bloed rond te pompen waardoor een optimale afvoer van vocht ontstaat. Daarbij is het een zeer comfortabele positie waarbij ook de druk op uw zitvlak en wervelkolom sterk verminderd.

In de getoonde video ziet u alle verstelmogelijkheden van onze fauteuils voorbij komen waaronder ook de kantelstand.

Bronnen en handige links

Handige links om meer te weten te komen over rugklachten: